top of page

Veel gestelde vragen

Wat moet ik bij hebben als ik naar de les kom?

  • veel kleine, lekkere snoepjes (makkelijk te nemen, bv. in een zakje, plastiek potjes zijn niet handig)

  • een leuk speeltje

  • een target (bv. deksel van een confituurpotje)

  • je clicker

  • poepzakjes

  • je hond draagt een vaste halsband en heeft een vaste leiband van maximum 1,5 m

Belangrijk: speeltje, snoepjes en target moeten altijd binnen handbereik zijn, bv. in een heuptasje, een afsluitbare jaszak,... 

 

​​Welk speeltje is goed? 

Het allerbelangrijkst is dat je hond het leuk vindt. Voor de meeste honden is dat iets dat snel over de grond kan bewegen en zacht is om in te bijten. 

Denk aan: een lange vlecht uit stof (bv. fleece of jeans), een zachte bal of een pluchen beestje aan een touw (let wel iets dat niet te snel bezwijkt onder de tanden van je hond).

 

Ik heb de lessen al een tijdje niet meer bijgewoond, maar wil het nu terug oppikken? 

Voor de basiscursussen (Huishond, A1+) wordt er verwacht dat je elke les aanwezig bent. Wat als dit niet kan? bv. door loopse, gekwetste hond? het secretariaat zal met jou bekijken in welke groep je kan instappen.

Voor de groepen A2, B en C: ben je langer dan 6 maanden niet geweest, dan start je altijd in groep A2. Dit om jouw vaardigheden terug op te frissen en om voor je hond rustig terug op te bouwen. Je kan deelnemen aan de proef voor overgang naar groep B, als de instructeur jullie daar klaar voor vindt. 

Mijn man/vrouw/zoon/dochter/… kan/wil niet meer naar de les komen. Mag ik het overnemen?

Ja, dat kan voor de groepen A2, B en C geldt dezelfde regeling als in de vorige vraag: de nieuwe geleider start terug in groep A2. Je hond weet al wat er verwacht wordt, maar leert dit nu ook te doen samen met zijn nieuwe geleider. Je laat in dit geval je lidmaatschap ook wijzigen op het secretariaat. 

Wijzigingen van geleider tijdens één van onze basiscursussen is niet aan te raden. Neem even contact op met het secretariaat, dan bekijken we dit samen.

 

Socialisatietest: hoe inschrijven? 

Deze test staat open voor alle honden die minstens 9 maanden oud en geregistreerd (gechipt) zijn, met of zonder stamboom. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond sociaal gedrag vertoont tegenover mensen en dieren en zich normaal gedraagt in het verkeer.

Hondenschool Sloeber organiseert één keer per jaar een socialisatietest (meestal eind september, zie onze agenda). 

Hoe kan je hiervoor inschrijven? via een mailtje naar hssloeber@gmail.com.

En wat als ik niet kan deelnemen aan de socialisatietest georganiseerd door onze hondenschool? 

Voor een lijst met alle geplande socialisatietesten en de contactgegevens om in te schrijven verwijzen we je naar http://www.kkush.be/nl/wedstrijden. Bij Test Sociaal Gedrag, vind je het overzicht. 

Heb ik een werkboekje nodig? en waar kan ik het aanvragen? 

Of en welk type werkboekje je nodig hebt, hangt af van in welke discipline in de hondensport je wedstrijden wilt spelen. 

  • Voor het afleggen van de socialisatietest heb je geen werkboekje nodig. 

  • Gehoorzaamheid: voor het afleggen van een brevet heb je geen werkboekje nodig. Wil je na het behalen van je brevet deelnemen aan gehoorzaamheidswedstrijden? Dan kan je het blauwe werkboekje gehoorzaamheid aanvragen.

  • Agility: voor deelname aan de Toelatingsproef voor Agility (TAP) en voor het deelnemen aan agilitywedstrijden moet je in het bezit zijn van een groen werkboekje.

Hoe aanvragen? online via www.mykkush.be. Je maakt een account met het e-mailadres dat je ook voor je socialisatietest hebt opgegeven. Onder het kopje ‘Honden’ kies je ‘Detail’, daar kan je de hond kiezen waarvoor je een werkboekje wilt aanvragen. Na het invullen van de nodige gegevens en het betalen van de rekening, kan je het boekje binnen een week in je brievenbus verwachten.

bottom of page